В навечерието на светлия християнски празник учениците и учителите от ПГТ за пореден път организираха свой, също толкова вълнуващ и красив празник – на надеждата, човечността и доброто – благотворителния коледен базар "Деца помагат на деца“.

И на празник като на празник – с музика, песни и танци. Красива коледна песен изпълни Никол Ганчева от 10-ти А клас, а осмокласничките Димана и Валя, както и Мария и Камелия от 9-ти Е клас създадоха много настроение с шопския си танц. Учебният ресторант прие и една истинска коледарска дружина. Коледарите от 12-ти Б клас наричаха за здраве, мир и берекет.

Желаещите да се включат в този красив жест на благотворителност бяха толкова много, че трудно се побираха в Учебния ресторант. Защото всички в Професионалната гимназия по туризъм знаят, че детската усмивка е безценна!

Знаят и друго - средствата, събрани от Коледния базар, ще бъдат дарени на техни съученици в неравностойно материално положение. Знаят, че благодарение на участието си в Коледния базар подаряват и получават усмивки, любов и надежда.

Коледния базар "Деца помагат на деца“ бе открит от заместник-директора по учебно-производствена дейност в ПГТ – г-жа Деляна Бежена. Тя направи първата покупка и даде старт на благотворителното събитие.