Десетки деца се включиха в заниманията по програма "Детска атлетика“ пред сградата на Община Ямбол. Тя е част от събитията, свързани с "Ямбол-рън“ 2024 и се провежда за четвърти пореден път в нашия град.

"Щастлив съм, че отново виждам много деца тук, които са дошли, за да се движат и спортуват. Пожелавам ви успех и се надявам да се забавлявате на това спортно събитие.“, каза Енчо Керязов, който показа на децата как да загреят преди състезанието.

Приветствие към децата отправи и Антон Бонов, секретар на Българската федерация по лека атлетика.

За всички участници имаше грамоти и подаръци.

По-рано днес се проведе и семинар на тема "Детска атлетика“, в който се включиха учители и спортисти от Ямбол и региона.

Припомняме, че утре от 9:00 часа "Ямбол-рън“ продължава с лекоатлетически пробег за всички желаещи, родени преди 2010 година, в Градския парк на Ямбол. Малко по-късно същия ден, от 11:00 часа, на лекоатлетическата писта на стадион "Тунджа" в Ямбол ще се проведе състезанието по трибой "А1 атлетика за младежи", в което ще вземат участие картотекирани в Българската федерация по лека атлетика спортисти, родени в годините от 2011 до 2013 включително. В неделя началото на масовия пробег е от 10 часа на входа на парк Боровец.