Десетки кюстендилци дариха пластмасови капачки за детска линейка, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Кампанията "Капачки за бъдеще“ се организира за трета година в града под "Хисарлъка“.

Освен капачки, в рамките на благотворителната инициатива, се събираха кенчета и пластмаса, подходяща за рециклиране. "Организираме извозването и предаването им във вторични суровини, а със събраните средства отново ще подкрепим каузата на "Капачки за бъдеще“, каза един от организаторите на кампанията в Кюстендил – Елеонора Василева. Само събраните капачки днес надвишават 1640 кг.

В кампанията участваха много хора, включително представители на детски градини, училища и институции. Всички те получаваха напечатени на рециклирана хартия  грамоти, а за най-малките имаше и лакомства.

Средствата от кампанията ще бъдат дадени за закупуването на трета детска линейка. Преди да се заемат с линейките, доброволците от “Капачки за Бъдеще" подмениха най-старите кувьозите в болниците в цяла България, след което помогнаха и с още десетки медицински апарати за детски, родилни и неонатални отделения.

Венцеслав ИЛЧЕВ