За нарушение в графика за движение на влаковете между гарите Величково – Юнак вследствие на инцидент с товарен влак по железния път, съобщават от БДЖ. 

Заради инцидента се отклонява движението на няколко пътнически влака.

Пътническият влак 30154 Варна - Карнобат се движи по следния маршрут: Варна – Синдел – Шумен – Комунари - Карнобат. В участъка Синдел - Комунари пътниците се превозват с автобус, след което продължават по маршрута си с влак до гара Карнобат. 

Пътническият влак 30155 Карнобат - Варна се движи по маршрут: Карнобат – Комунари – Шумен. В гара Шумен влакът се обединява с ПВ 20167 до гара Варна и се движи по трасето му. В участъка Комунари – Синдел, пътниците се превозват с автобус.

Товарният влак БВ 8632 Варна – Пловдив се движи по следния маршрут: Варна – Синдел – Шумен – Комунари – и продължава по маршрута си . В участъка Синдел - Комунари пътниците се превозват с автобус.

Товарният влак БВ 8651 София - Варна ще се движи по маршрут: Комунари – Шумен – Синдел и след това по маршрута си да гара Варна . В участъка Синдел - Комунари пътниците ще бъдат превозени с автобус.

БДЖ уточняват, че се извършва оглед на мястото на инцидента.