При извършването на пробива под централна жп гара в Пловдив е открита археология, но институциите не са били уведомени и находките са скрити. Това обяви народният представител от "Възраждане" Ангел Георгиев, предава Plovdiv24.bg.

Георгиев не пожела да каже откъде е постъпил сигналът - от граждани или от институция. Бил подаден преди около месец и към момента не може да се говори за стопроцентова достоверност на информацията, защото не е получил потвърждение и от други източници. Но подчерта, че сред хората все повече се говори за унищожена археология. Не изключва възможността граждани и работници от обекта да са били свидетели. 

Предполага, че за да не се прекъсва работата на обекта, откритата археология или е заровена, или е унищожена. Смята, че нареждането най-вероятно е отправено устно.

Депутатът е категоричен, че централната и местната власт трябва да кажат дали има археология, съхранена ли е или е унищожена.

От "Възраждане" са пуснали въпрос за парламентарен контрол по темата, като в него питат и кой ще носи отговорност, ако действително това се е случило.