Нито метър от удълбочаването на Варненското езеро за 400 милиона лева не е стигнал до държавното “Пристанище Варна". За това алармира народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България" Стела Николова след отправени два парламентарни въпроса към служебния министър на транспорта Христо Алексиев, става ясно от прессъобщение, изпратено до медиите. Публикуваме останалата част без редакторска намеса:

От отговора на министъра става ясно, че нищо от значителният финансов ресурс не е използвано за удълбочаването до “Пристанище Варна" и терминалите му, въпреки че държавата го стопанисва изцяло.

Това подсилва съмненията, че удълбочаването е обслужило задкулисни частни интереси, включително на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за сметка на държавното пристанище. Както неведнъж “Да, България" е алармирала, удълбочаването на езерото в значителна степен цели да улесни достъпа до пристанището на “ТЕЦ Варна", който е собственост на почетния председател на ДПС.

Договорът за удълбочаването е подписан от сегашния служебен министър на електронното управление Георги Тодоров в качеството му на председател на Управителния съвет на едно от предприятията в процедурата - "Пристанищна инфраструктура".

Георги Тодоров сега е министър на електронното управление, а преди това беше служебен транспортен министър. Изумена съм от моралния подбор на Радев. За 400 милиона лева наши пари няма налице нищо за стратегическото “Пристанище - Варна" и неговите терминали. Това не е скандално, това е пладнешки обир", подчерта варненският депутат Стела Николова.