Премиерът на България, акад. Николай Денков се включи в състезание по математика в МГ "Петър Берон". Той посети елитното варненско училище днес, по време на визитата си в морската столица. Министър-председателят оглави отбор "Знам", а редом до него решаваше задачи "златното" момче на варненската математика, Дамян Накев. Отборът имаше 20 минути, за да намери решение на 3 задачи. 

Конкуренти на премиера бяха отбор "Искам", водени от кмета на Варна, Благомир Коцев и отбор "Мога", начело с Даниел Лорер

Академик Денков оправда думите си, че по математика е имал само шестици и се включи активно в решаването на задачите. Неговият отбор грабна 26 точки и второ място. Надпреварата спечелиха математиците от "Мога" и Даниел Лорер, на които не им достигна само 1 точка за максимален резултат. На третото място остана отборът на кмета на Варна, който прие поражението с усмивка.

Елеонора Павлова, директор на МГ "Петър Берон" показа учебната сграда на гостите. Тя не пропусна да подчертае за огромните успехи на учениците на варненската математическа гимназия, които всяка година са на челни позиции на матурите в страната. Павлова отбеляза, че децата на МГ - Варна всяка година носят десетки награди от международни състезания в цял свят . "Всичко това е резултат от много, много труд на тези деца", каза още тя.