"Една от целите в работата ни е Добрич да има индустриален парк и това да стане колкото се може по-бързо реалност, за да има повече инвестиции и работни места в областта". Това заяви пред журналисти областният координатор на ГЕРБ в Добрич и водач на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в добруджанския град Деница Сачева, предаде репортер на "Фокус"

В РИК беше регистрирана листата на ГЕРБ-СДС за 8 МИР-Добрич. По думите на Деница Сачева листата се състои от добре познати хора от предишни избори, доказали себе си като професионалисти. Сред тях са четирима учители, трима икономисти. "С това даваме ясен знак кои продължават да бъдат основните приоритети в работата на нашата коалиция", отбеляза Сачева и посочи конкретно образованието и модернизацията на икономиката, също повече възможности за социални плащания и за пенсии.  

В национален план Деница Сачева посочи необходимостта от преодоляване на политическата криза у нас, липсата на устойчивост и създаване на редовно правителство.  "Ние започваме тези избори с ясното съзнание, че ще бъде изключително трудно да убедим българските граждани за това да излязат да гласуват и да подкрепят политиките на отделните политически партии. Искаме да ги уверим, че коалицията ГЕРБ-СДС се отнася изключително отговорно към участието си в политиката. Да припомним, че в предишното Народно събрание ние практически бяхме единствената политическа сила, която излъчи кабинет, който всъщност не мина едва с 4 гласа. 

И към момента продължаваме да смятаме, че разрешаването на политическата криза на първо място е това, което ще ни даде възможност да направим страната си отново стабилна и с перспектива за развитие", каза още Деница Сачева. Според нея решаването на политическата криза ще гарантира финансова стабилност, ще даде възможност за продължаване на работата по ускорено влизане в еврозоната и членство в Шенген.

"Всичко това е изключително важно  не само за геополитическата ориентация на страната, но е важно за живота на всеки един български гражданин. Защото по-пълната европейска интеграция ще ни даде възможност ние да имаме повече инвестиции, достъп до по-добър кредитен ресурс и по-ниски лихви. Ще даде възможност на българските граждани да се чувстват много повече европейци", заяви областният лидер на ГЕРБ в добруджанския град.

Листата е от десет души. На второ и трето място в нея са съответно Красимир Николов и Живко Желязков. Деница Сачева коментира, че за коалицията не е важно колко депутати от района като брой ще има в следващия парламент. Те ще продължат да се борят за две места, но по-важно е гласът на добруджанци да се чува в парламента и те да имат колкото се може по-силно лоби там, което да защитава интереса им.

Всички кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС от 8 МИР-Добрич са:

1. Деница Сачева – досегашен народен представител, бивш министър на труда и

социалната политика и заместник-министър на образованието и науката.

2. Красимир Николов – Софтуерен специалист и учител по информатика.

3. Живко Желязков – Преподавател по география.

4. Петър Бончев – Финансов контрольор и специалист по външен одит.

5. Дочка Димитрова – Начален учител.

6. Венета Димитрова – Юрист

7. Гергана Добрева – Учител-хореограф и ръководител на фолклорен състав.

8. Христо Христов – Икономист.

9. Радослав Йорданов – Икономист и земеделски производител.

10. Димитър Николов – Специалист по икономика на строителството

Жулиета НИКОЛОВА