Ден на отворените врати се проведе днес във Военното формирование 54 990-Враца, предаде кореспондент на "Фокус“. Събитието е по повод празника на сухопътните войски, който се чества на 19 ноември. През цели ден военнослужещи демонстрираха бойните способности на видовете въоръжение и бойна техника. Събитието продължи с динамичен показ и демонстриране на действия от състав на пеши патрул, който в хода на изпълнение на задачата попадна на засада и демонстрира действия по отразяване на засадата, неутрализиране на противника, извличане и евакуация на ранен боец.

Областният управител на Враца Георги Митов също разгледа въоръжение, бойна техника и войсково оборудване, които бяха изложени на статичен показ. За събитието са изложени образци на голяма част от наличното въоръжение в поделението, сподели командирът на Военното Формирование подполковник Симеон Гаджев.

Денят на отворените врати предизвика интерес и news pic 2
©
сред ученици, които имаха възможност да видят противотанков управляем реактивен комплекс, учебен преносим зенитно-ракетен комплекс  "Стрела – 2М“, армейски снайпер "Хеклер и Кох“,  многоцелеви бронетранспортьор и др.

Инициативата на Врачанското военно поделение има важна роля не само за патриотичното възпитание на младите българи, но и за мотивирането им да поемат по пътя на военната професия като офицери, сержанти и войници от славната българска армия.