Ден на отворените врати по случай Международния ден на детето 1 юни се проведе във военното поделение на Съвместното командване на специалните операции в Пловдив, предаде репортер на "Фокус".

Пловдивските командоси бяха обособили няколко демонстрационни места, на които можеше да се види въоръжението, снаряжението и техниката, с която разполагат. Най-голям интерес предизвика огнестрелното оръжие. Няколко смелчаци дори пробваха парашутите и се снимаха за спомен.

На 4 и 5 юни парашутистите ще се включат в Детския фестивал на знанието и движението. От 10 до 16 ч. децата ще имат възможност да чуят интересни лекции, да видят и участват в демонстрации, съвместно с военнослужещите от СКСО да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасители, биолози, учени, изследователи на пещери, да опознаят "вертикалния свят" на алпинизма и катеренето.

Мероприятията ще се провеждат на територията на алеите на Цар Симеоновата градина, Виенския павилион, западната стена на НБ "Иван Вазов" (от страната на парка), подножието на Бунарджика, конферентната зала библиотеката.