Ден на отворените врати предстои в Съдебната палата във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. В петък /31 май/ в институцията ще се проведе традиционната инициатива, която се организира с цел повишаване на правната култура на обществото и доверието в работата на съдебната власт.

Както и в предишни години, инициативата се провежда съвместно между всички органи на съдебната власт в палатата - Районен, Окръжен и Апелативен съд, Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура и Окръжния следствен отдел. В рамките на мероприятието са предвидени редица инициативи, насочени основно към младите хора от старата столица, с цел повишаване на правната им култура и познанията за работата и функциите на съдебната власт.

В мероприятията активно ще вземат участие ученици от общо пет основни и средни училища във Велико Търново.

Денят на отворените врати ще бъде открит официално от 10:00 часа с приветствия от административните ръководители на Апелативен съд – Велико Търново и Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Магистратите ще се срещнат с ученици, младежите и девойките ще се разходят из съда и ще разгледат изложба на архивни документи.