Ежегодното събитие Ден на кариерата 2024 се проведе в Аграрния университет в Пловдив. Компании от агросектора представиха пред студентите и вече завършилите вуза възможностите за стаж, работни позиции и кариерно развитие, предава Plovdiv24.bg.

"С удоволствие мога да споделя, че Аграрният университет винаги е разчитал и е имал подкрепата на представителите на бизнеса и това е видно днес в традиционния Ден на кариерата" - каза в приветствието си при откриването на форума доц. д-р Боряна Иванова, която беше избрана за ректор на АУ-Пловдив преди месец. 

"Въглеродната неутралност, екологичното равновесие и климатичните промени са новите предизвикателства пред сектора. Вие трябва да бъдете актуални, да се информирате от най-новите тенденции. Всяка една инвестиция в себе си, в обучението, ще ви се върне многократно. Бъдете иновативни, креативни и конкурентоспособни на пазара на труда" - заяви областният управител Илия Зюмбилев.

Заместник-кметът Владимир Темелков препоръча на младите хора в чисто професионален план да станат много добри в едно единствено нещо, за да се развиват. "Това, което зависи от нас като община, е, че ние можем да ви подкрепим във всяка инициатива. Вратите на моя кабинет са широко отворени за вас и ви очаквам" - призова той младите хора.

Представители на бизнеса от агросектора презентираха дейността си, а по-късно в неформална обстановка разговаряха със студентите и осъществиха контакти с преподавателите от АУ с цел бъдещи партньорства.