Фонтанът в центъра на колелото при Водната палата е демонтиран още вчера.  Съоръжението е преместено в склад на ОП "Градини и паркове", научи "Фокус"

Екип на предприятието е направил демонтажа и е транспортирал частите в базата на ул. "Даме Груев" 64 А. Разглобената техника ще остане там, докато се намери подходящо пространство отново да бъде монтирана. 

Една от вероятните зони е градинката пред бившия РУМ "Молдавия" в "Кючук Париж". Фонтанът ще бъде поставен на мястото на стар шадраван на ул. "Трети март". Едновременно с това обаче ще трябва да се направи и обновяване на парка.

За реконструкцията на цялото пространство са предвидени 60 000 лева, чието прехвърляне в сметката на район "Южен" бе гласувано при актуализацията на бюджета на Пловдив на последната сесия.  

Премахването на шадравана е първата стъпка към реализацията на проекта за изграждане на кръстовище на две нива на бул. "Цар Борис III Обединител" и бул. "Марица юг". Засега не е ясно кога ще стартират същинските строителни дейности.