Чак в 15.42 часа на 10 юни, представителите на последната изборна секция, дойдоха в Община Стара Загора, за да предадат изборните си книжа. Това съобщи директорът на Дирекция "Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“ Делян Иванов, предаде репортер на "Фокус". "В сравнение с предходните седем избора, примерно, толкова късно секционна комисия не е предавала! И причината можем само да предполагаме каква е: секциите много се забавиха при оформянето на изборните протоколи“, изтъкна г-н Иванов.

Той не се нае да формулира категорично поради каква причина е станало забавянето, като допусна, че може и финансовият стимул за верен протокол да е забавил членовете на СИК-овете.

До към 3.00 часа в изборната нощ своите изборни книжа са били предали едва 100 секции, което също е необичайно малко. "Имаше много проблеми с машинното гласуване - нехарактерни досега. Машините постоянно излизаха от употреба поради някакви дефекти от различно естество и постоянно бяха възстановявани", каза Делян Иванов. Гласуването с машина не е било прекратявано.