Кметът на столичния район Изгрев Делян Георгиев съобщи, че на 90% е готов и новият корпус за четири групи към 30 ДГ “Радецки" в ж.к."Дианабад". 

"През 2020 г. буквално изградихме наново детската градина, която беше построена от етернитови плоскости. Тогава, буквално няколко седмици деляха района ни от риска да загуби финансирането за цялостния ремонт на заведението, но благодарение на бързата реакция на нашата администрация, успяхме да се впишем в сроковете", каза още районият кмет в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

От думите му става ясно, че това е било първото му голямо, значимо решение като новоизбран кмет, което е трябвало да взема бързо, в спешен порядък и рискувайки недоволство от страна на родителите.

"Днес съм изключително щастлив и удовлетворен да видя плодовете на няколкогодишен, целенасочен и упорит труд. До броени месеци, “Изгрев" ще се превърне в първия софийски район, в който няма да има проблем с липсата на места в детските градини и яслите! За всяко наше дете ще има място в общинска детска градина. Една от моите големи цели за района, ще бъде изпълнена.

Добрите новини и ползотворни промени за “Изгрев", тепърва предстоят. Заедно можем много и го доказахме!", заяви Георгиев.