Предстои обществено обсъждане на разширението на "Делфинариум Варна“, научи репортер на Агенция "Фокус". Събитието ще се състои на 12 декември от 11.00 часа в зала "Пресцентър“ на Фестивален и конгресен център – Варна. 

На него са поканени Кметът на Община Варна Иван Портних, министърът на околната среда и водите д-р инж. Росица Карамфилова, депутати от всички политически партии от Варна, общински съветници от всички политически партии във Варна, еколози, представители на туристическия бранш и други.

Разширението на "Делфинариум Варна“ е свързано с модернизирането и създаването на нова по-широка среда за по-добър живот на делфините. Закупен е допълнителен парцел, с цел създаване на максимален комфорт на любимците и на техните почитатели.

В Община Варна е внесено инвестиционно предложение за обединяването на прилежащи собствени терени, съответно 863 кв. м и 2700 кв. м. Проектът ще се реализира непосредствено до настоящата сграда, като е предвидено да се запази облика и зелените площи на Морската градина.

"Надявам се заедно да осигурим по-добър живот на делфините и запазим символа на града – "Делфинариум Варна“! Това е една и от най-важните атракции за града и за туристите", допълват от Делфинариума.