Делегация от Ловеч в състав Петър Цолов, председател на Общинския съвет, и Даниел Колев, заместник-кмет на общината, беше на посещение в побратимения град Калиш, Полша. Посещението от 9 до 12 юни 2022 г. стана по полска покана и заради Деня на града - 11 юни. Сред гостите бяха още партньори от Хам (Германия), Престън (Великобритания), Ла Лувиер (Белгия), Мартина (Словакия), Дайк ан Ваард ( Кралство Холандия), Омон (Франция) ) и Камянец-Подолски (Украйна).

Всички делегации имаха среща с кмета на град Калиш Кристиан Кинастовски (Krystian Kinastowski), както и участие в тържествена сесия на Общинския съвет на Калиш.

Една от атракциите бе провеждането на 17-ата европейска стрелба за спечелване на Сребърната лилия на Свети Йосиф. Благотворителното състезание по стрелба по мишени бе обявено в полза на украинския град Камянец-Подолски.

Програмата за празнуването на дните на Калиш включваше много събития - премиерата на филма "Душата, въплътена в пианото“, пътуване с исторически автобус, засаждане на дръвчета в парка, посещение в Гимназията по изящни изкуства, посещение на изложбата в кметството. Интересна проява беше интронизацията на крал на Калиш от Братството на петела, последвана от концерт на филхармоничния оркестър на града.

Калиш е важен културен център с много театри, музеи, филхармонии, художествени галерии, организират се фестивал за театър и Международен фестивал на джаз пианисти. По данни на статистиката на Полша към 31 декември 2020 г. градът е обитаван от 99 106 жители. Покровители на Калиш са Св. Пасхалис Байлон и Св. Йозеф.