Представители на групите - участници в Международния детски фолклорен фестивал "Приятелство без граници“, гостуваха в Областна администрация Сливен. Те бяха приети от областния управител Чавдар Божурски. Той приветства децата и техните ръководители и ги запозна с мястото на Сливенска област на фолклорната карта на България и нейния принос за развитието на народните танци, песни и музика.

"Танците, с които вие се занимавате, са универсално средство за общуване. Те предават емоции и състояния без думи и, независимо от различията, показват нашите общи балкански и европейски корени. Те ни свързват и ни събират заедно, както нас днес тук. Вие, децата, сте най-добрите посланици. Надявам се престоят ви да е приятен и интересен. И ще се радвам, ако в бъдеще се върнете и доведете своите приятели и родители“ – каза Чавдар Божурски.

Гостите от пет държави благодариха за посрещането и вниманието, включително и на български, и споделиха отличните си впечатления от България, Сливен и хората тук. Децата и ръководителите получиха сувенири от областния управител и на свой ред му връчиха символични подаръци.

Фестивалът продължава с представления на групите и ще завърши тази вечер с гала-концерт на участниците.