Децата от Русе и Варна получиха музикален подарък от детското шлагерно студио ДА и техните приятели Петя Буюклиева, Искрен Пецов и дует “Мания", предаде репортер на "Фокус". В двата концерта с любими детски песни участваха още Боян Стоянов, Елиз и Стелко, а във Варна Юрий Георгиев украси сцената на Военноморския клуб и с хвърчилата, участвали в неговия летен фестивал.

Двата концерта бяха организирани от Фондация "Откритие" с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Спектакълът "Хвърчила" представи пред децата и техните родители прекрасна нова детска музика. Петя Буюклиева зарадва почитателите си с песни от новия албум, съставен изцяло от песни за деца. "Има прекрасни детски песни, създадени с любов, със съвременно звучене, с актуални текстове и аранжименти.

Младите даровити деца ги харесват. Затова са неповторими за мен срещите в студиото и на сцената с детско шлагерно студио "ДА", с които записахме заедно прекрасни песни, и с композитора Доно Цветков.", каза обичаната наша изпълнителка. Под крилете на хвърчилата излезе и Искрен Пецов, за да зарадва публиката с два от популярните си дуети - с Петя Буюклиева и с малките звезди от детското шлагерно студио ДА. На сцената заедно с децата бяха и дует “Мания".

“Децата трябва да бъдат възпитавани с музика. Когато едно дете се явява на музикални фестивали и конкурси, то трябва да пее съвременни песни, близки до него и до времето му.", смятат Даниела и Юлия, които вече са част от учебниците по музика с песента си “Ако дал си надежда".

Спектаклите в Русе и Варна, посрещнати с интерес и изпратени с много аплодисменти, представиха близо 30 от песните, които са любими на българските деца, доставиха истинско удоволствие на публиката и дадоха нов стимул и на младите изпълнители, и на авторите на детска музика.