Любомир Петров, който е подсъдим за убийството на Красимира Куковска, застана днес отново пред пловдивския Окръжен съд, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

На днешното разпоредително заседание по делото се обсъдиха гражданските искове на двете му дъщери - 5-годишната Данимира и 3-годишната Мелани, както и на бабата и дядото на починалата Красимира Дойка и Кольо Колеви.

Децата на Петров имат собствен адвокат, а от тяхно име бяха внесени граждански искове срещу техния баща в размер на 200 000 лева като обезщетение за смъртта на майка им. Бабата и дядото на починалата също внесоха граждански иск за обезщетение за смъртта на внучка им по 80 000 лева.  

Тъй като подсъдимият се е грижел сам за двете си дъщери, следва да бъде поискан доклад от хисарската социална служба, за да се разбере дали децата са получавали адекватна грижа от бащата. 

Любомир Петров е убил Красимира Куковска на 11 септември 2020г., след като е успял да влезе в нейния дом след скандал. В стаята е имало подпряна въздушна пушка с която е прострелял жената. След това е дал показания в полицията че сама се е простреляла докато са се карали, но после е сменил версията си.

Следващото дело по случая е насрочено за 24 април.