В Благоевград се проведе второто издание на Digital Fest Kids в рамките нa Digital4Blagoevgrad, предаде репортер на "Фокус“. Събитието се проведе с подкрепата на Община Благоевград и организаторите на Digital4Blagoevgrad – Internet Media Group и EURODEA-European Digital Experts Association.

Второто издание на Digital Fest Kids даде възможност на децата и учениците от Благоевград да се докоснат до света на технологиите, да се запознаят с представители на водещи компании, да открият своето призвание в направления като програмиране, роботика, лего конструиране, графичен дизайн и други.

Част от участниците бяха водещи компании и академии като IT Academy ATLAS / ИТ Академия АТЛАС и SoftUni Digital. Участваха още: Школа "Програмиране и графичен дизайн“ към ЦПЛР-ЦЛТРДБ, Школа "Техническо конструиране и моделиране“ /Лего/ към ЦПЛР-ЦЛТРДБ, Клуб по роботика към ПМГ "Акад. Сергей Корольов“, ПГИ "Иван Илиев“, БПГ "Ичко Бойчев“, Център за изкуства, култура и образование "София“, НХГ "Св. св. Кирил и Методий“, VII СУ "Кузман Щапкарев“.

В рамките на събитието бяха подготвени и изненади за всички посетители. Организатори и участници предоставяха ваучери за безплатни обучения в дигиталната сфера и други награди.