Изключително трогнати и приятно изненади днес са дамите от Центъра за спешна медицинска помощ в Горна Оряховица. Цяла седмица децата от детската градина в село Поликраище рисували картички с пожелания за 8-ми март и на празника им отидоха на гости, за да ги поздравят, предаде кореспондент на "Фокус“. Директорката на детското заведение Миглена Млеченкова разказва, че градината си партнира с центъра от четири години.

"Това е инициатива на сътрудничество между детската гради в село Поликраище и Центъра за спешна помощ в Горна Оряховица. От 4 години те са наши партньори, приятели, част от нашия живот. Децата възприемат работещите в спешната помощ като близки хора, като приятели. Запознати са с техните професии, но в никакъв случай не изпитват страх и когато се наложи да са техни пациенти, те ги приемат много спокойно, което беше основната цел на нашето сътрудничество. Д-р Георгиев, който отговаря за звеното, винаги отговаря едно и също "За децата е удобно по всяко време, каквото кажете, това ще бъде. Изключително сме им благодарни!“, разяснява още директорката.

По обяд децата пристигнаха в Спешния център и по традиция началникът им показа как се мерят кръвно и пулс, а в съседната зала ги очакваха развълнуваните лекарки, медицински сестри, лаборантки и санитарки. Малчуганите също получиха подаръци – сладка почерпка.

Цветя тази сутрин получиха дамите от горнооряховската болница. Жестът бе на управителя д-р Иван Иванов.