Деца убиха с кол малко куче във Врачанско. В клип, изпратен до телевизията се вижда как непълнолетни пребиват с дървен кол малко куче. По информация на NOVA в деянието са замесени три деца. 

"Скандализира хладнокръвието, с което се извършва убийство над малко бебе кученце с дървен прът. Това убийство се заснема от други съучастници. Говорим за умисъл - извършва се извън населеното място", коментира природозащитникът Пламенка Калинкина. 

По думите ѝ увереността, с която е осъществено убийството на животното, говори, че подобно престъпление е извършвано и преди. "Тук няма колебание. Убиват кучето с настървеност, ярост и увереност", казва тя.

Заместник-районният прокурор на Враца Емилиян Костов обяви, че има данни за извършителите на престъплението. "В село Попица е проявена жестокост към куче, причинена е смъртта му по особено мъчителен начин", посочи той.

Прокурорът уточни, че децата, замесени в убийството, са на възраст около 15 години. "Винаги е поправимо, но трябва да се работи с психолог", заяви Костов.