"Под гъбката“ е поредното заглавие, което ще бъде представено на сцената на куклен театър "Весел“ във Велико Търново. То е част от съботния афиш на културната институция, предаде кореспондент на "Фокус“. Спектакълът е на Държавен куклен театър – Варна и гостува от 11:00 часа на 20 май.

Драматизацията и постановката по приказката на Владимир Сутеев са на Бианка Бенковска, сценографията и куклите – на Теменуга Станчева, а музикалната картина – на Светла Василева. За приключенията на г-ца Слънчева и г-н Дъждовен разказват актьорите Веселина Калчева и Иван Шумаров.

Г-ца Слънчева и г-н Дъждовен непрекъснато спорят кой е по-важен за цветята и децата – Слънцето или Облачето. Дори полянката са разделили на две – слънчева и дъждовна. На полянката на г-ца Слънчева е весело, цъфтят цветя, животинки пеят и танцуват. Обаче на полянката на г-н Дъждовен има гъбка, под която подслон от дъжда, а също и приятел могат да намерят – малкото охлювче, пеперудката игрива, вечно подскачащото гардже, страхливото зайче, хитрата лисана, глупавият вълк и голямата мецана. А колко животинки могат да се скрият под една гъбка? И как ли се побират? Всичко това ще разберете и научите във веселото представление-игра "Под гъбката".

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ в старата столица. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0878/ 790 549.