Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да разкаже за инциднет, при който голям клон е паднал на сантиметри от деца, които са си играели на детска площадка. Ето и подробностите:

Здравейте,

в град Пловдив проблемът с неефективното управление на градините и парковете е добре известен. Днес за късмет се разминахме само с уплах. Инцидент, който щеше да се случи след само два дни след саниране на един парк в междублоково пространство на бул. "Източен" 2.

Случаят е особено ужасен, тъй като сравнително голям клон е паднал на ръба на детска площадка, където за късмет никое дете не е било в близост в момента на инцидента.

Този инцидент разкрива няколко сериозни проблема в управлението на зелените пространства в Пловдив. Първо, санирането на парковете и градините изглежда да се извършва по бърз и неадекватен начин, без необходимото внимание към състоянието на дърветата и рисковете, които те представляват.

Целият ден прекараха в приказки и размотаване и неефективна работа.

Второ, липсата на редовни инспекции и поддръжка води до натрупване на опасности за посетителите на зелените площи.

И накрая, недостатъчната координация между различните органи и агенции, отговорни за управлението на парковете и градините, допринася за пренебрегването на тези важни аспекти.

На еколога му беше представено нагледно опасните дървета няколко дена преди да пристъпят към работа, но всички наши опасения бяха най-нагло пренебрегнати с думите "Ти акъл не ми давай". В крайна сметка, бездействието в решаването на проблема с неефективното управление на градините и парковете в Пловдив може да доведе до още по-тежки инциденти и опасности за гражданите и техните деца.