Благотворителна изложба представя творби на 80 деца във Велико Търново. Официалното откриване на експозицията, организирана от Сдружение "Елита“, ще е тази вечер, предаде кореспондент на "Фокус“. Картините са рисувани от възпитаници на Сдружение "Елита" /с преподавател Дария Василева/, малчуганите от Детска градина "Соня“ и ЦСОП в Ново село.

Произведенията на изкуството ще бъдат подредени в читалище "Надежда – 1896“, като представянето им ще е от 18:00 часа. В програмата е включен още концерт на децата и младежите от вокална школа "Елита“ с вокален педагог Петя Василева.

В културната институция ще има и благотворителен базар, на който ще се продават сувенири, изделия и картини, направени от деца. Събраните пари ще бъдат дарени на Комплекс "Кризисен център за лица ТЪРНОВГРАД“ и ЦСОП в Ново село.

Събитията, под мотото "Да дарим добро на децата“, се организират по проект "Нотна палитра“, в който са обхванати над 130 деца и младежи. Проектът е финансиран по "Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ към Национален фонд "Култура“ /National Culture Fund, Bulgaria.