С две първи и три трети награди се завърнаха във Велико Търново ученици от СУ "Емилиян Станев". Малчуганите, които са от класа на Станимир Демирев се представиха блестящо на най-авторитетния акордеонен конкурс в България –"Танцуващи клавиши“, предаде кореспондент на "Фокус"

За поредна година децата от старата столица бяха единствените представители от музикалните паралелки в страната, мерейки сили със своите съученици от националните училища по изкуства. Александър Кирилов и Илия Ванков от II "а" бяха най-малките участници в тазгодишното 23-то издание на форума. Двамата се представиха отлично и завоюваха трети награди в I-ва категория "Първа група" и първо място във II категория "Камерни състави и оркестри".

В най-силната III група Валентин Гавраилов от IX "а" клас трето място, даващо му право на едногодишна стипендия за даровити деца в областта на изкуството, отпускана от Министерството на културата и МОН.

Във вече традиционно се превърна първото място на дванадесетокласника Валентин Тодоров, който спечели призовото място в IV група. Той изпълни репертоар изцяло подчинен на регламента на конкурса - забавно-развлекателна музика от чуждестранни и български акордеонни композитори. С грамота за постижения в педагогическата работа за развитието на акордеонното изкуство у нас бе отличен и техния преподавател Станимир Демирев.