Деца от Кюстендил участват в конкурс с рисунка на желаната професия. Това съобщиха за Агенция "Фокус“ от Обединен детски комплекс – Кюстендил. Конкурсът носи името "Аз искам да стана …“ и се организира заедно с Центъра за кариерно ориентиране към ОДК. В него могат да участват ученици от I до VII клас, включително. Те се разделят в три възрастови групи.

Рисунките трябва да бъдат изработени върху картон с размери 35/50см. Участниците трябва да изобразят професията, която харесват, така че тя да е ясно разпознаваема. Разрешава се използването на всякаква техника и средства - акварел, темперни бои, пастели, графика и други.

На гърба на всяка рисунка в долния десен ъгъл трябва да се посочат трите имена на ученика, години, клас, град, училище или школа, телефон за връзка и име на преподавателя.

Рисунките ще бъдат оценявани от професионално жури. За призовите първо, второ и трето място са предвидени грамоти и материални награди. Най - добрите рисунки ще бъдат изложени във фоайето на ОДК и качени в сайта и Фейсбук страницата на ОДК. Награждаването ще се състои на 10 март, а срокът за изпращане на рисунките е до 6 март.

Венцеслав ИЛЧЕВ