Две деца са били блъснати в кюстендилското село Коняво, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. 65-годишен шофьор на лек автомобил е блъснал двете деца – на 10 години и на 13 години, внезапно изскочили на пътя в района на селото. Децата са настанени с мозъчно сътресение в кюстендилската болница за наблюдение. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

48-годишен водач на лек автомобил е отнел предимство на пешеходец на пешеходна пътека на улица "Орлинска“  в Дупница и го е блъснал. 79-годишният пешеходец е настанен в дупнишка болница за лечение. Досъдебно производство е образувано по случая  в Районно управление - Дупница.

Пътният инцидент на Автомагистрала "Струма“ е възникнал при изпреварване от лек автомобил, управляван от 82-годишен водач, като се е ударил странично в изпреварвания друг лек автомобил, а после в еластична ограда и е спрял в отводнителна канавка. Пострадала е 76-годишна пътничка, настанена е в столична болница с фрактура на шийни прешлени. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група на Районно управление - Дупница, тестовете за употреба на алкохол и наркотици на водачите са отрицателни. Досъдебно производство е образувано по случая.