Пловдивските общински съветници ще обсъждат на предстоящата на 8 юни сесия отпускането на 460 000 лева за окончателното завършване на две детски градини в районите "Централен" и "Тракия", предаде репортер на "Фокус".

Във връзка с наближаването на новата учебна година през септември 2023 г. и приключването на строително-ремонтните дейности на ДГ "Майчина грижа" е необходимо осигуряване на средства за финализиране на проекта. За обзавеждане и оборудване на сградата на ул. "Христо Г. Данов" 33 са нужни 125 000 лева, както и 15 000 лева за кухненския блок. Парите ще се осигурят от предвидените в разчета на разходите на община Пловдив средства за текущи ремонти на детските градини.

За новоизграждащата се детска градина в район "Тракия" трябват 320 000 лева. Парите ще се използват за доставка и монтаж на обзавеждане и оборудване на заведението. Градината се строи по "Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски традини и училища за периода 2020-2022г.". Тя е за осем групи и към настоящия момент строителните работи са на финален етап. Сумата е предвидена в разчета на бюджета на община Пловдив за 2023 г. и съветниците трябва да гласуват предоставянето й на районната администрация.