В ход е благотворителната инициатива на "Миг човечност“, насочена към възрастните хора в нужда от Кюстендил и региона. Това съобщи за "Фокус“ Ангела Николова от създадената за целта група.

Повече от 10 години младежи от Кюстендил и цялата страна участват като доброволци в подкрепа на възрастните хора в неравностойно положение. Те събират дълготрайни хранителни продукти, които след това доставят до домовете на нуждаещите се.

Всяка година "Миг човечност" събира продукти от първа необходимост и след това ги раздава на възрастни и нуждаещи се хора по списъците от «Социални грижи», кметовете на населените места в района и Общината. По-важните ползи от тази гигантска организация обаче не са опаковани в торби, а се виждат с очи и се пазят в сърцата – това са грижата и вниманието, с които доброволците придружават подаръците.  

"В момента сме на етап за събиране на продукти и ваучери за големите магазини. Имаме няколко пункта. Адресите могат да се видят на нашата страница. Имаме един списък с основни хранителни продукти. Всеки, каквото прецени, може да го донесе", каза Ангела Николова. Тя допълни, че след това предстои разпределяне на продуктите и разнасянето по адресите на възрастните хора. Всеки може да се включи в тези етапи.

Венцеслав ИЛЧЕВ