Дарение обогати фонда за най-малките читатели на Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич, предаде репортер на "Фокус".  Новите книги са предоставени от Ателие за българска детска литература "Горната земя". Дарението включва осем заглавия в 57 екземпляра.

Думи на благодарност отправят от екипа на библиотеката към д-р Катя Кирилова от издателството и специално към талантливата българска детска писателка Весела Фламбурари, носител на множество награди и номинации в областта на детската литература, родом от Добрич.

Продължават и заниманията в летния детски клуб на библиотеката "Играй и учи". Тази седмица малчуганите се потопиха в очарователния свят на Уолт Дисни. Интересът им е бил насочен към живота на създателя на Мики Маус, изпълнен с много трудности в преследване на своите мечти, споделят библиотечните специалисти.

Децата са научили и историята за създаването на Дисниленд, виртуално са разгледали атракционите в "Най-щастливото място на света“. Всеки е споделил кой е любимият му герой на Дисни, след което е нарисувал история с него.

Жулиета НИКОЛОВА