Популярните сред младото поколение музикални звезди зарадваха своите почитатели във Видин, като изпълниха някои от най-големите си хитове. Концертът, с който завърши първият ден на младежкия Summer Vibes Festival, събра многобройна публика край сцената до средновековната крепост "Баба Вида“.

Преди да започне музикалната програма, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова поздрави всички присъстващи от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име. "Вече категорично мога да заявя, че Summer Vibes Festival се превръща в традиция, за което искам да благодаря на организаторите в лицето на Община Видин, Event Masters и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, и най-вече на Вас – участниците и зрителите.

Защото от всички нас зависи да постигнем поставената цел – децата и младите хора да излязат навън и да се забавляват, да научават нови неща в реалния свят, а не във виртуалното пространство“, заяви Борислава Борисова. Тя припомни, че всички събития, включени във фестивалната програма, са със свободен вход, като призова децата, заедно със своите родители, и младите хора да дойдат на фестивала и да се забавляват истински. След което заместник-кметът обяви Summer Vibes Festival 2022 за официално открит.

Преди на сцената да излязат звездите на вечерта, фестивалът даде възможност за изява на видински таланти. Свои съчетания представиха децата от танцова школа "Суинг“. Популярни песни изпълниха младежите от две видински групи – Moonlight Flowers и Wasted Potential. Публиката се наслади и на интересно танцово изпълнение – участници от проведената по-рано през деня танцова работилница показаха хореографията, която са научили.

С бурни аплодисменти многобройните зрители посрещнаха на сцената своите любимци – Торино и Пашата и Дара, които изнесоха невероятно музикално шоу край крепостта "Баба Вида“.

Така приключи първият ден на Summer Vibes Festival 2022, който, въпреки мрачното време, донесе много положителни емоции, усмивки и добро настроение. Стотици видински деца и младежи се включиха в организираните през деня събития, като учиха интересна танцова хореография и играха забавни игри – теглене на въже, скачане с чували, ластик, федербал, народна топка, състезания с колелета и с тротинетки и др.

Summer Vibes Festival 2022 продължава и на 12 юни (неделя). Програмата през деня ще започне отново с dance school от 11:00 ч., на което участниците, с помощта на професионални танцьори, ще разучат хореографията на танц. В следобедните часове видинските деца и младежи ще имат възможност да участват в интересни игри. А за вечерта отново е предвиден концерт – пред своите фенове във Видин ще пеят V:RGO, EMIL TRF, Moneystaxs и DJ Theo.