Коледни базари, пазари и тържища проверяват данъчни инспектори от Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. От институцията уточняват, че вече има два затворени обекта в старата столица. Нарушенията в тях са установени, след като служителите на Приходната агенция са наблюдавали, направили са контролни покупки и са приложили т.нар. способ "таен клиент“.

Целта на проверките е да предотвратят опитите за неотчитане на приходи, които търговците правят, както и да предпазят потребителите от недобросъвестни продавачи.

Данъчните инспектори препоръчват на гражданите да изискват касова бележка при покупка на стоки и услуги, като по този начин те ще гарантират потребителските си права и ще намалят риска търговците да укриват приходи. Потребителите могат да проверят фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция - NRA Mobile, достъпно за Android и IOS устройства, припомнят данъчните. Сигнали за неиздаване на документ можете да подавате на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700, като цената е съобразно тарифата на съответния оператор. Повече информация за възможностите за връзка с приходната агенция може да се намери в сайта на НАП.