В благотворителната акция за събиране на книги, организирана от белодробната болница във Велико Търново, се включиха служители на НАП – Велико Търново. От Агенцията уточняват за "Фокус“, че са събрали близо 150 книги, които безвъзмездно са дали на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Трейман“.  Целта на кампанията е да подобри престоя на пациентите в лечебното заведение. 

Заглавията са на родни и чужди автори, а жанровете са разнообразни. Пациентите ще имат възможността да четат исторически и любовни романи, научни и развлекателни произведения. Не липсва българска класика, както и списания със здравни теми и здравословен начин на живот.

"С тази инициатива колегите отново показаха съпричастност, готовност за подкрепа и благородство“, заяви директорът на ТД на НАП Велико Търново Ивайло Здравков.

Дарението бе прието от директора на лечебното заведение д-р Стела Денчева, която благодари за подкрепата и сподели, че болничният престой на един пациент е минимум седмица. По думите й, благодарение на книгите, дните на лекуващите се ще бъдат по – приятни.

Кампанията продължава и всеки, който иска да подпомогне болницата, може да се свърже с тях чрез социалната мрежа Фейсбук.