Кметът на Велико Търново Даниел Панов благодари на колегите си от местната власт за гласуваното му доверие и преизбирането му за председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Днес НСОРБ ясно показва обединението, единството и консолидацията на местната власт в името на важните решения – за общините и за гражданите, които са ни гласували доверие. В името на това днес гласът на кметовете да се чува все по-силно и в държавата. Опитът ме е научил, че за всеки успех са важни ред, дисциплина и стабилност. Стабилност е нужна на всеки от нас, за да продължаваме да работим, независимо от обстоятелствата. Ще запазим и надградим всичко това и през следващите четири години“, категоричен бе Панов.

"Фокус“ припомня, че Панов бе избран за председател на сдружението за пръв път през 2016 година, а след това и през 2020-а. Той е член на Управителния съвет от 2012-а, когато казва, че организацията е работила в изключително напрежение, породено от политически разногласия.

"Липсата на разбирателство между кметовете рефлектираше и върху работата на Сдружението и неговото име в обществото. По време на двата мандата, в които бях начело на НСОРБ, бяха направени важни законодателни промени, които регламентираха неотменното място на организацията в процеса на вземане на законодателни решения. Сега сдружението е много по-отворено към своите членове. Всички ние даваме своите мнения и изказваме позиции по всички законови и стратегически промени, които са поставени на дневен ред. Сдружението е нашият екип, който обединява, представя и достойно отстоява интересите на всички български общини. Днес гласът на кметовете се чува все по-силно в държавата“, коментира Даниел Панов.