Въпреки че спечелихме изборите, продължават да ни мачкат. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов пред своите съпартийци в читалище "Надежда" на Националното съвещание на ГЕРБ, което се провежда в старата столица, предаде репортер на "Фокус".  

"Нямаме време за нови нулеви мандати, няма е време за губене, защото още нямаме оценка на всичко, което трябваше да направим", заяви той. 

По думите му развитието на цяла Северна България е в застой, тъй като проекта за магистрала "Хемус" все още не е завършен: "Северна България не се развива, защото нямаме магистрала Хемус".

"Грешката е наша, на кметовете, защото не излязохме на протест, когато спряха АМ "Хемус" и пътя Велико Търново - Русе. Нужна е коренна и незабавна промяна", категоричен бе той.

Цветомир Паунов, административният секретар на ГЕРБ, благодари на всички членове на партията за резултатите на изборите. Той каза, че зад данните в момента не са суха статистика, а зад тях се крият усилията на всеки един от тях. 

"Кметове на ГЕРБ управляват в общини с близо 50% от населението на страната. Общинските съветници са най-много от всички останали политически партии и коалиции. Това в гласове се изразява на 537 094 гласа. Първа политическа сила", заяви Паунов.