Дадоха ход на делото за жестоко убийство в Дупница, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Петчленен състав на съда насрочи делото за убийството на 59-годишен софиянец за разглеждане по чл. 371, т.1 от НПК, след проведено разпоредително заседание.

Подсъдим е 18- годишният В. В. Според внесения от Окръжна прокуратура Обвинителен акт, той е обвиняем в това, че на 07.05.2022 година, в гр. Дупница, пред магазин за хранителни стоки, в двора на черквата "Св. Георги“, умишлено е умъртвил Г. К., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, като В. В., макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си -  престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, във вр. с чл. 115, във връзка с чл. 63, ал.2, т.1 от НК.

В днешното разпоредително заседание, съдът потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение "Задържане под стража“. Делото ще се гледа по реда на чл. 371, т.1 от НПК / съкратено съдебно следствие /, като страните са се съгласили да не се разпитват всички свидетели и вещи лица. Окръжен съд – Кюстендил насрочи заседание по делото на 28 март.