Навреме да подновяваме личните си документи призовават от Областна дирекция на МВР – Велико Търново в края на календарната година. От полицията в старата столица уточняват, че звената им ще работят в двата делнични дни до края на годината – 29 и 30 декември, предаде кореспондент на "Фокус“.

От ОД на МВР припомнят, че заявления за издаване на документи могат да се подават и преди изтичане срока на валидност на притежаваните. За улеснение можете да го направите във всяко едно районно управление на територията на областта, в която живеете по постоянен адрес. Важно е да знаете и, че готовите лична карта или паспорт ще получите в управлението, в което сте ги заявили.

"Създадена е възможност по постъпили искания от институции, ведомства, кметства и други да се осъществява организиран прием на заявления за издаване на БЛД по предварително създадената организация, както и за предоставянето на административни услуги на неподвижни или трудно подвижни лица чрез посещението на мобилни екипи на място, след депозиране на заявление“, обясняват още от търновската полиция.

Хората, които имат валиден електронен подпис, могат да го ползват, за да избегнат опашките. Допълнителна информация можете да получите на https//e-uslugi.mvr.bg.

Крайният срок за подаване на заявление за подновяване на лична карта е 30 дни след датата на изтичане на валидността на документа. Глобите, ако той не бъде спазен, са в размер от 20 до 150 лева.

Официалното работно време на звената е от 8:30 до 17:30 часа.

Луиза ТРАНЧЕВА