Дошло е време да гласуваме с разум - за знаещите и можещите, за тези, които ни решават проблемите. Да гласуваме с отговорност за бъдещето на България. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на откриването на предизборната кампания на Движението във Видин, съобщиха от пресцентъра на ДПС. За пореден път Движението тръгна на голямата си предизборна обиколка от славния град. В старта на надпреварата участваха още зам.-председателите на ДПС Станислав Анастасов, водач на видинската листа и Йордан Цонев, лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк и най-големият социален експерт у нас д-р Хасан Адемов, бивш социален министър.

"Тази отговорност трябва да изведем на преден план, защото идва зимата, която може да е тъмна, студена и гладна и повече от всякога  имаме нужда от сигурност и стабилност. Затова трябва да възстановим нормалността и диалога, демокрацията и държавността. Трябва да има съгласие по националните цели и приоритети", добави още Карадайъ, който припомни, че Движението е единствената формация, която има дългосрочна визия за развитието на страната. Експертизата и опита са в ДПС, ключът на решаване на кризите е в ДПС, каза още Карадайъ.

"Жребият в ЦИК отреди първото място на ДПС на тези избори. Затова ви призовавам да гласуваме за бъдещето на България с номер 1 на предстоящите избори", каза още Карадайъ. Съдбата не прави подаръци, тя дава шанс. Номер 1 в бюлетината е шансът ни по-лесно да стигнем до нашия избирател, каза Станислав Анастасов. Всеки път, когато стане трудно, ДПС решава проблемите, припомни той. И заяви: "Този път положението е толкова трудно, че всички виждат, че без ДПС не може да се намери решение.". Сега е моментът да влезем в централната власт и да започнем да решаваме проблемите на хората, категоричен бе Станислав Анастасов.

"Решаването на кризите в държавата трябва да започне с решаване на политическата криза, тоест със съставяне на проевропейско мнозинство, което да излъчи ясен антикризисен кабинет с антикризисна програма, която да включва: овладяване на инфлацията, стабилизиране на доходите, на бюджета и пенсиите, осигуряване на добра  бизнес среда, за да може бизнесът да развива инвестиции и работни места", подчерта зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. Той отправи апел към партиите, които изповядват европейските ценности: "Без ДПС не можете да направите нито стабилно правителство, нито да осигурите стабилността на страната, на българските граждани, на българските общини и на децата ни." Имаме решение на проблемите на Северозапада, заяви д-р Хасан Адемов. Видинска област е една от най-бедните области в цяла Европа, а самият факт, че започваме обиколката на ДПС оттук означава, че ние имаме решение на проблемите, свързани с доходите и преодоляването на инфлацията, категоричен бе той. За да има сигурност за работните места, за да има сигурност за доходите, сигурност за вашите деца, за да има национална и регионална сигурност, ДПС трябва да участва в управлението, подчерта д-р Адемов.

Трудните времена изискват смели действия и отговорни политици, заяви и лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк. Днес много партии се тупат по-гърдите, че са носители на евроатлантическото. Движението за права и свободи е участвало активно в това България да бъде част от НАТО и Европейския съюз. И този избор ние ще продължим да го защитаваме, каза Кючюк. И призова: "Гласувайте за тази листа, която може да бъде носител на вашите очаквания. Това е листата на победата. ДПС е партията на успеха с номер 1.".