От Демократична България в Пловдив също излязоха с позиция срещу пробива при Водната палата, видя Plovdiv24.bg във фейсбук. Както вчера ви съобщихме ГЕРБ - Пловдив поиска спиране на работните дейности по проекта и свикване на извънредна сесия за решаване на въпроса в залата на Общинския съвет. Публикуваме позицията на общинските съветници от ДБ без редакторска намеса: 

От Демократична България - Пловдив считаме, че свикването на извънредна сесия на Общински съвет, на която да се обсъдят наличните документи по проекта за пробива при Водната палата и същият да бъде спрян, е правилен ход в момента.



Това е проект, срещу който стоим не от днес или вчера. На общественото обсъждане за заема, който да го финансира, се изказахме против. На сесията, на която се взе решението за взимане на заема, гласувахме против, за разлика от мнозинството от съветници, подкрепящи Здравко Димитров и неговите политики. Не сме спирали да изразяваме позицията си по тази идея на кмета, когато и да е бил повдиган въпросът за нея.



Радваме се, че изговореното от нас е чуто, и съветници, подкрепили заема, с времето са осъзнали, че проектът е вреден за града. Извънредна и спешна сесия е нужна, предвид факта, че вече текат трескави дейности на терен и се премахва дълготрайна дървесна растителност. Всяка една минута е важна и наистина сме в ситуация на спешност. Важно е да се разгледа на специална извънредна сесия цялата документация по проекта. Ние вече сме я изискали по надлежния ред и търсим отговори на много въпроси.



Ще подкрепим свикване на извънредна спешна сесия с цел да се изясни ситуацията с пробива при Водната палата, като при запознаване с документите ще предложим адекватно решение. На извънредната сесия кметът да отговори на питането ни от предходната редовна такава и да представи всички изискани с питането ни документи. В такива моменти, прозрачността е от максимална важност.



До произнасянето на контролните органи дейностите по този проект трябва да спрат. Очакваме информация и от ДНСК и МРРБ по предприетите от тях действия във връзка с подадения от нас сигнал и искане за проверка за законосъобразност. Вярваме, че интересът на пловдивчани е на първо място и властите в Пловдив следва да се вслушат в тях, а кметът Димитров следва да си подаде оставката, преди да е унищожил града ни.