Демократична България - Варна призовава общинските съветници да не допускат тегленето на нов кредит от страна на Двореца на културата и спорта. Това се казва в декларация изпратена до медиите от името на варненската структура на "Демократична "България", научи "Фокус". 

Пълният текст на декларацията, без редакторска намеса:

"В понеделник ГЕРБ-Варна свиква поредната "извънредна“ сесия на Общинския съвет. В нарушение на правилника на ОбС и обявена в следобедните часове на петък. Това се прави с цел отново да се усвоят едни милиони от парите на варненци.

И тъй като Общината вече отдавна не може да взима кредити, това ще направи "Спортна зала“! 18 млн. лева кредит! 18 млн. лева, от които 15 млн. за паркинг, 2 млн. за две пристройки и над половин милион за подмяна на осветлението в залата.

И всичко това при положение, че преди няколко години там беше извършен основен ремонт за десетки милиони под "вещото“ ръководство на ГЕРБ-Варна. Разбира се, че не е представена на съветниците количествено – стойностна сметка.

Това се прави с цел да не се разбере от обществеността за какви цени става въпрос. Да вземаш сега кредит, за да правиш паркинг, показва или въпиюща посредственост, или корупционна практика.

Точно сега, когато всички предвиждания са, че лихвите по кредитите в средносрочен план тръгват нагоре, ГЕРБ-Варна реши, че най-важното нещо за града е паркинг на Спортна зала.

Уважаеми общински съветници, призоваваме ви да не допуснете поредното харчене на парите на варненци с предизборни цели и привкус на финансов колапс за още едно общинско дружество. Да не може да платиш тока на онкодиспансера и в същия момент да правиш паркинг за 15 млн. е кощунство!

Уважаеми варненци, ние от Демократична България ви призоваваме да дойдете на сесията на 28-ми ноември от 10.00 ч., за да се опитаме заедно да се противопоставим на поредното прахосване парите на града ни!"