Миналата седмица Бойко Борисов даде "извънредни указания“ за Пловдивския панаир. Това се казва в изявление на Демократична България - Варна. Общинарите от ГЕРБ - Варна решиха да свикат извънредна сесия на Общинския съвет. Вчера с мнозинството на ГЕРБ, ДПС, Янко Станев и Марeшки Общински съвет – Варна изобщо не допусна казусът "Пловдивски панаир“ да влезе в дневния ред.

Така на практика "интересите“ на почетния руски консул г-н Георги Гергов бяха защитени от мнозинството на ГЕРБ, ДПС, Янко Станев и Марешки. Извънредна сесия все пак беше свикана! Извънредно трябваше да се разпределят едни 60 млн. от парите на варненци.

Точно за 15 мин. мнозинството на ГЕРБ, ДПС, Янко Станев и Марешки реши преходният остатък за 2022 г. от 60 млн. да отиде за "предизборни ремонти“. Ине се съмнявайте Кой ще ги изпълни. Най-големият преходен остатък в последните 15 години. Затова и миналата година почти нищо не се правеше във Варна. За да се прехвърлят парите за тази година, когато ще има избори, а варненци да "платят“ предизборната кампания на ГЕРБ и ДПС. И тъй като Община-Варна няма право да взема повече заеми /има най-много кредити отвсички общини/, това беше единственият начин , който ГЕРБ измислиха. Следващият ход е заеми да вземат общинските дружества.

ДБ – Варна категорично настоява кметът на Община – Варна незабавно да върне акциите на "Пловдивски панаир“ на държавата и така да спасим панаира от руския гражданин Гергов!

Настояваме председателят на Общинския съвет, Балабанов, да свика извънредна сесия на Общински съвет – Варна с една единствена точка: "Разглеждане финансовото състояние на Община-Варна“!