"Обновяването на Спешното отделение в МБАЛ-Добрич беше нелека задача през последната една година, но днес е един хубав ден с неговото тържествено откриване". Това заяви по време на официалната церемония по откриване на звеното изпълнителният директор на Многопрофилната болница д-р Георги Желязков, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич.

Изминалата една година е била изпълнена с доста емоции при организацията на работата. По думите на д-р Желязков Спешното отделение е придобило особено голямо значение през последните две години в условията на пандемията. "Всички тези наши колеги, полагали грижи през този труден период, заслужават да работят в едно обновено, модерно, актуално, спешно отделение", допълни изпълнителният директор на МБАЛ - Добрич. Д-р Желязков изрази думи на благодарност към МЗ като бенефициент по проекта, на Министерство на регионалното развитие и на фирмите изпълнители. 

Центърът е оборудван с технология от последно поколение, обстановката предразполага пациентите да се чувстват добре, отбеляза д-р Желязков. На 24-часово дежурство в Спешното отделение работят два екипа. Д-р Виолина Милкова е началник на отделението.

Следващият проект, който ще се реализира в МБАЛ - Добрич, ще е в посока на модернизиране на процеса на образна диагностика. 

Жулиета НИКОЛОВА