Обвиненият в убийството на Жоро Джевизов - Плъха д-р Иван Димитров днес получи разрешение от Пловдивския апелативен съд да пътува в чужбина, предаде репортер на "Фокус"

Изминаха 5 години от смъртта на Жоро Плъха, а през тези 5 години обвиняемият нямаше разрешение да напуска територията на държавата, докато чакаше своята присъда. Главната му молба към съдебния състав на Апелативен съд днес бе да му разрешат да заведе своите деца на почивка в южните ни съседни страни - Гърция или Турция. 

След изслушване на неговата молба, съдебният състав премахна забраната му да излиза зад граница. Делото бе разгледано за втори път днес, след като бе върнато от Върховния касационен съд поради неясноти за основата на присъдата му. 

Новото съдебно заседание бе насрочено за 14 март, а през останалото време са изискани допълнителни експертизи за случилото се. Ще бъдат разпитани и нови свидетели, както и двама полицаи, които са били пратени на местопрестъплението, и съседи, които досега не са били разпитвани по случая. 

Припомняме, че през 2018г., Димитров бе обвинен в смъртта на Жоро Плъха, тогава определен като неизвестен крадец, влязъл в гаража му, след като е стрелял по него с незаконно притежавано оръжие. По медицинската документация, лекарите са добавили че Димитров е бил нападнат от Плъха, като е бил замерен с нож, а след това и с метален предмет, което е провокирало Димитров да стреля по него в опит за самозащита.