Градинки и паркове в Добрич са изпълнени с аромата и колорита на пролетните цветове, предаде репортер на "Фокус". Със затоплянето на времето работят вече шадравани и фонтани.

Нова пролетна атракция са около 7 000 луковици лалета. Това съобщи в една от социалните мрежи кметът Йордан Йорданов. Лалетата могат да се видят на различни места и носят истинска наслада със своята красота и цветове. Общинското предприятие, което се грижи за зелените площи, е закупило около 60 000 семена. От тях е произведен разсад, който е използван за цветните фигури в Градския парк "Св. Георги" и централната част на града. Розариумът, който е любимо място на мнозина в парка, ще бъде обогатен с над 100 рози от различни видове - катерливи, бордюрни, храстовидни и щамбови.

Предстои почистване на коритото на парковото езеро и неговото напълване с вода. Една от атракциите там е островът с водни лилии. Друга атракциия в близост е водопадът с трите каскади, около който расте храстът орлов нокът и скоро неговото сладко ухание ще изпълни въздуха.

Жулиета НИКОЛОВА