От днес 7-ми март стартира осмомартенската кампания "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ във Велико Търново. Акцията се организира за пета поредна година, а целта отново е да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми, предаде кореспондент на "Фокус“.

Във времето между 15:00 и 20:00 часа, днес и утре, младежи от Ротаракт клуб – Велико Търново ще подаряват цветя срещу скромно дарение. Те ще са в центъра на града – до спирката на МДТ "Константин Кисимов“. Там всеки ще може да получи цвете при парично дарение.

"Какво по-добродушно от това да зарадвате любима жена по повод нежния празник - Денят на жената и едновременно с жеста ви да подпомогнете млада двойка да сбъдне съкровената си мечта. А как събраните средства ще достигнат до нуждаеща се двойка? Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на нотариус и представители на Ротаракт клуб – Велико Търново, фондация "Искам бебе“ и Община Велико Търново. Нека да дадем повече гласност пред обществото за тази деликатна тема. Нека заедно да бъдем причината поредната двойка да прегърне своето малко щастие“, призовават организаторите.

"Фокус“ припомня, че в последните години сумата, събрана по време на тази акция, е подпомогнала четири двойки, две от които вече имат деца.

Инициативата е съвместна между Ротаракт клуб, фондация "Искам Бебе“ и Община Велико Търново.