"Чук и Пук“ гостуват на търновска сцена. Представлението ще е част от проекта "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“, предаде кореспондент на "Фокус“. То ще бъде представено от 11:00 часа в читалище "Искра“ в старата столица. "Чук и Пук“ е по класическия текст на Турбьорн Егнер. Постановката е от репертоара на Държавния куклен театър в Пловдив и е дело на Стоян Ангелов, сценографията – на Диана Узунова, а музиката – на Гергана Василева. Участват очарователните актриси от пловдивската трупа Михаела Андонова и Наталия Василева.

"Имаше едно време едно момченце. Казваше се Антон. То имаше в устата си зъбки – като всички деца естествено. Но в едно от зъбчетата на Антон имаше дупчица и там живееха две човечета, които се наричаха Чук и Пук. Чудни имена! Наистина чудни, но чудни бяха и човечетата. Бяха толкова малки, че можеха да се видят само със силно увеличително стъкло.“

"Чук и Пук“ е забавен образователен спектакъл, който ще помогне на децата да открият разни важни тайни за зъбките!                                                                                    

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ в старата столица. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0878/ 790 549.