Читателка на "Фокус" сигнализира за неработещо табло на спирката на училището за глухи деца "Проф. д-р С. Белинов". 

"Информацията от това табло е много важна, особено рано сутрин, когато хората отиват на работа. Моля за съдействие", пише пловдивчанката.

Електронното табло на автобусна спирка № 133 – училище "Проф. д-р Стоян Белинов“ вече работи, съобщиха от "Организация и контрол на транспорта". За по-малко от половин час след подаването на сигнала екип на предприятието отстрани аварията.

Било е разбито захранващото табло, монтирано от ЕВН към новострояща се къща. При градежа на сградата често има прекъснати кабели или се нанасят други щети, които се отразяват върху работния режим на електронното табло. Това налага непрестанната намеса на ОКТ.

Средно на ден броят на неработещите електронни табла варира около 5 до 10, но в лошо време се е случвало да достигне и до 20. Причините са различни. Най-честите са липса на електрозахранване от ЕВН, аварии и вандалски прояви. Част от таблата са със соларно захранване. Когато продължително време няма слънце, акумулаторите им падат и се налага да бъдат свалени за зареждане.

Екип на предприятието своевременно отстранява повредите, които възникват. Повече време отнема, когато след брутални вандалски прояви или пътнотранспортни произшествия се налага доставката на ново електронно табло.

В Пловдив има над 500 автобусни спирки и на повечето от тях са монтирани електронни табла, така че процентът на временно неработещите е сравнително малък, допълват от ОКТ.