Читател на "Фокус" се свърза с редакцията ни, за да даде информация за избягалия извън България таксиметров шофьор, който наскоро блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив.

Първоначално мъжът бе пуснат от Районен съд Пловдив на свобода срещу 1200 лева гаранция. Седмица по-късно Окръжен съд Пловдив му даде задочно най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, тъй като вече бе избягал в Сърбия.

Мъжът, който се свърза с нас, твърди, че е близък на беглеца А.К.

"Случайно разбрах за случилото се от приятели. Предположих от инициалите, че е той. По-късно от контакт с негови близки се уверих, че наистина той е причинил инцидента. Впоследствие от медиите разбрах, че е избягал.

Няколко дни подред общи познати се свързват с мен, за да ми кажат, че той им се обажда от Англия. Обяснявал им е, че в момента няма работа, но всеки момент щял да започне. Казал им е, че е там с приятелката му, за която е женен. Искат да им пратят някой лев и след това ще им ги върнат. Разказал им е, че няколко пъти вече ги били излъгали относно работата и затова са в това положение", сподели пред нас читателят ни.

"Хубавото е, че засега никой не се е опарил. Със сигурност той има много познати, които не подозират, че е извършил престъплението, въпреки инициалите. Нека предпазим хората, за да не бъдат излъгани и да му пратят пари", допълни той. 

"А.К е работил в Англия и има познати там. Жената до него също е работила много години в Англия. Логично и възможно е да са отишли там. Интересното в случая е как е излязъл от страната", каза още читателят.

Припомняме Ви, че на 18 февруари на кръстовището между ул. "Богомил“ и ул. "Хан Аспарух“ водач с инициали А.К блъсна 71-годишна жена, макар че тя преминавала на пешеходна пътека. Огледът тогава установи, че шофьорът не е намалил скоростта и избягал от местопроизшествието.

Жената бе откарана в болница, където се разбра, че е със счупен таз и фрактура на ръката.